2016, November 4, vrijdag om 20:00

Duo Jørgensen – de Leuw


Twee bijzondere muziekinstrumenten met elk een spectaculaire verschijning: de harp en de theremin. Hoe goed deze instrumenten elkaar aanvullen ontdekten Renske de Leuw en Thorwald Jørgensen toen zij eind 2012 voor het eerst samen een recital verzorgden.
De twee kenden elkaar al langer: als
vaste spelers bij Het Zeeuws Orkest
werken ze al jaren samen als
collega’s. Als duo onderzoeken ze de
verschillende klankmogelijkheden van de harp en de theremin, en hoe deze elkaar kunnen verrijken. Verschillende componisten schreven werken voor dit duo, onder meer uit Canada, Amerika, Armenië, Rusland, Nederland, Duitsland en Iran.
In de korte tijd dat ze in deze combinatie actief zijn hebben Renske en Thorwald al diverse hoogtepunten achter de rug. Zo speelde het duo voor de Russische ambassadeur tijdens het Nederland-Rusland jaar, traden zij op tijdens diverse festivals waaronder Festival Classique en het Rotterdamse Filmfestival IFFR. In mei 2015 reisde het duo af naar Rio de Janeiro. Zij gaven daar tijdens het X Rio Harpfestival verschillende concerten. Uitverkozen als publieksfavoriet werden ze ook mei 2016 weer uitgenodigd in Rio de Janeiro te concerteren. In 2016 bracht Duo Jørgensen-de Leuw diverse nieuwe werken in première, waaronder de vierdelige suite Fabulosae Creaturae voor theremin, harp en strijkers van de Canadese componist Victor Herbiet en kreeg het duo tevens de uitnodiging om diverse concerten te geven tijdens het Music & Beyond festival in Ottowa (Canada). Daarnaast presenteerde het duo in mei 2016 hun eerste cd ‘Voices’.
zie ook:
www.thereminharp.com

Het concert vindt plaats op vrijdag 4 november a.s.
in het Boterkerkje, Vrijthof 3 in Oirschot, om 20:00 uur.
Entree scholieren gratis, overige bezoekers €15,–.
De kassa gaat open om 19:15 uur.
Gezien het aantal plaatsen is reserveren aanbevolen:
reserveren@oirschot-muziek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *